سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سیگنال پرایس اکشن

حرکات قیمتی یا پرایس اکشن چیست؟ و آموزش پرایس اکشن

حرکات قیمتی زیر شاخه ای از تحلیل تکنیکال است. در این روش تحلیلی، معامله گر از نمودار های شمعی (Candlestick) برای بررسی بازار استفاده می کند. هدف نهایی تحلیل پرایس اکشن یا حرکات قیمتی، پیدا کردن نقاطی در بازار است که احتمال بازگشت بازار از آن سطوح بسیار بالاست. در این روش از هیچ نوع اندیکاتور تکنیکالی استفاده نمی شود. و تمرکز معامله گر یا تحلیلگر تنها بر خود قیمت و تاریخچه قیمتی بازار است.

 

مرحله به مرحله با استراتژی حرکات قیمتی:

– اولین مرحله در استراتژی حرکات قیمتی، یافتن روند بازار است. این موضوع که بازار روند دارد یا بدون روند است، بر میزان موفقیت معاملات تاثیر می گذارد.

– دومین مرحله، یافتن سطوح حمایت/مقاومت و یا محدوده های تقاضا/عرضه است. محدوده تقاضا، محدوده ای است که خریداران به دنبال ورود به بازار از این محدوده هستند. در مقابل، عرضه محدوده ای از بازار است که فروشندگان منتظر ورود به بازار و پایین آوردن قیمت ها هستند. به طور خلاصه، تقاضا محل تجمع خریداران است و عرضه محل تجمع فروشندگان.

– سومین مرحله در استراتژی حرکات قیمتی، سیگنال یابی است. وقتی روند بازار مشخص باشد و همچنین سطوح بازگشتی بازار هم تعیین شده باشند، معامله گر در محدوده های احتمالی بازگشتی بازار اقدام به سیگنال یابی می کند. قدرت استراتژی حرکات قیمتی در الگوهای شمعی آن نهفته است. دو الگوی مشهور و قوی پین بار (Pin Bar) و الگوی کندل پوششی (Engulfing) از مهمترین ابزار در سیگنال یابی است. یعنی معامله گر با ظهور یکی از دو الگو می تواند شرایط ورود به معامله را بررسی کند.

– چهارمین مرحله، اصل انطباق است. هر سیگنالی به معنی ورود به معامله نیست. استراتژی حرکات قیمتی، سیگنال های قوی را صادر می کند، اما این به معنی موفقیت تمام معاملات نیست. برای اینکه موفقیت معاملات مبتنی بر الگوی حرکات قیمتی افزایش یابد، ما از اصل انطباق استفاده می کنیم. بر اساس این اصل، حداقل باید دو عامل با سیگنال ظاهر شده مطابقت داشته باشد و در یک راستا باشد. یعنی اگر در سطح حمایت هستیم و بازار در محدوده تقاضا هم قرار دارد، تنها با صدور سیگنال های صعودی می توانیم وارد معامله شویم. در ادامه مثال های تصویری این موضوع بررسی خواهند شد.

بیشتر بخوانید:راهنمای نهایی درباره استراتژی مناسب برای کسب سودهای معاملاتی

نحوه استفاده از تحلیل های پرایس اکشن (Price Action) یا همان استراتژی حرکات قیمتی ایران بورس آنلاین:

بخش تحلیلی ایران بورس آنلاین به طور منظم از روز های دوشنبه تا جمعه و بین ساعت ها 9 تا 12 صبح اقدام به انتشار تحلیل های پرایس اکشن برای جفت ارز های اصلی و بازار طلا می کند، اینجا را کلیک کنید . در این بخش سعی داریم تا با نحوه استفاده از این تحلیل آشنا شویم (برخی اوقات به دلیل نوسانات اندک بازار شاید تا چند روز تحلیل های پرایس اکشن به روز رسانی نشوند).

اولین کار در استفاده از تحلیل های حرکات قیمتی، پیاده سازی نمودار تحلیل های ارائه شده در وب سایت بر روی پلتفرم معاملاتی است. به طور مثال در (تصویر شماره 1) تحلیل USD/JPY روز دوازده آوریل را مشاهده می کنیم:

 

همان طور که در بالا هم اشاره شد، دو الگوی مشهور و قوی پین بار (Pin Bar) و کندل پوششی (Engulfing) مهمترین ابزار ما در سیگنال یابی است.

هر دو الگو نشانگر بازگشت در بازار هستند، یعنی الگو های بازگشتی محسوب می شوند. ولی می توان در جهت روند هم مورد استفاده قرار گیرند. چون اصل انطباق در تحلیل های پرایس اکشن رعایت شده، ما تنها به دنبال سیگنال هایی خواهیم بود که توسط تحلیل با عنوان معامله خرید یا فروش ذکر شده باشند. وقتی معامله خرید باشد، سیگنال صعودی و وقتی معامله فروش باشد سیگنال نزولی.

الگوی پین بار یا همان Pin Bar، از یک کندل قیمتی تشکیل شده است. یافتن الگوی پین بار در نمودار کار بسیار آسانی است. کندل پین بار از یک بدنه کوچک تشکیل شده، اما دنباله کندل بسیار بلند است. برای اینکه کندل قیمتی، پین بار باشد، بایستی دنباله ای سه برابر اندازه بدنه کندل داشته باشد، در سطوح بازگشتی ایجاد شده باشد، بدنه پین بار در محدوده بدنه کندل ماقبل بسته شده باشد و همچنین بدنه پین بار بایستی در یکی از دو سر کندل قرار گرفته باشد، یعنی بدنه نباید در وسط کندل قیمتی باشد.