سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سیو سود چیست

سیو سود در سرمایه گذاری اهمیت بسیار زیادی دارد و یک استراتژی بسیار مهم برای حفظ سود سرمایه گذاری محسوب می شود. به عنوان مثال فرض کنید شما سهامی را در قیمت 500 تومان خریداری کرده اید و هم اکنون قیمت این سهم حدود 1000 تومان است. اما آیا این به این معناست که شما 100 درصد سود کرده اید؟ روی کاغذ بله، اما در عمل خیر. در حقیقت این سود شما بالقوه است و تا زمانیکه سهم خود را نفروشید، بالفعل نشده است. در بسیاری از مواقع سرمایه گذاران به دلیل عدم دانش کافی در تشخیص سقف های قیمتی و یا درگیر شدن با احساس طمع، سودهای خود را قبل از بالفعل شدن از دست می دهند. در این مواقع یک استراتژی سیو سود مناسب، می تواند سرمایه گذاران را از این خطر حفظ کند همچنین آموزش ارز دیجیتال و سیو سود به عنوان راهکاری برای بهره‌برداری از سود ارزهای دیجیتال.

سیو سود چیست؟

مفهوم سیو سود را با یک مثال پیش می بریم. فرض کنید شما سهامی را در قیمت 800 تومان پس از انواع بررسی های تکنیکالی و بنیادی، مناسب خرید می دانید و مقداری از دارایی خود را روی آن سرمایه گذاری می کنید. همچنین در همین بررسی ها متوجه می شوید که سهم در قیمت های 1200 و 1800 تومان دارای مقاومت هایی می باشد.

کم ریسک ترین گزینه برای شما این است که با رسیدن قیمت سهام این شرکت به 1200 تومان، سهام در اختیار خود را بفروشید؛ اما پس از گذشت کمی زمان و انجام بررسی های بیشتر، شما متوجه می شوید که این سهم تحت شرایطی مانند همراهی کلیت بازار و یا افزایش قیمت های جهانی و یا موارد دیگر، قادر به شکست این مقاومت و پیشروی به سمت مقاومت بعدی می باشد. استراتژی سیو سود می گوید که بخشی از دارایی خود را در این سهم در قیمت 1200 تومان خارج کرده و در صورت برآورده شدن مفروضات خود، دوباره آن را وارد کنید. همچنین می توانید از سرمایه ای که خارج کرده اید، برای بهره بردن از یک فرصت سرمایه گذاری دیگر نیز استفاده کنید. اما منظور از خارج کردن بخشی از سرمایه چیست؟ 

پاسخ به این سوال بسته به شرایط و شخصیت هر شخص می تواند متفاوت باشد، اما در ادامه تعدادی از استراتژی های رایج را بیان می کنیم.

یک: کل سرمایه خود را خارج کنید. این استراتژی برای سرمایه گذارانی مناسب است که ریسک پذیری پایینی دارند.

دو: اصل پول خود را خارج کرده و سود خود را نگه دارید. در این حالت سرمایه گذاری خود را اصطلاحا Risk Free می کنید. به این معنی که حتی اگر در بدترین سناریو قیمت سهم با افت بسیار زیادی در آینده مواجه شود، شما زیانی را متحمل نشده اید.

سه: سود خود را سیو کرده و اصل سرمایه را نگه دارید. این استراتژی برای افراد با ریسک پذیری معمولی مناسب است.

چهار: بنا به استراتژی خودتان و با توجه به وضعیت کلی بازار و آن سهم، درصد مشخصی از دارایی را سیو کنید. این استراتژی مخصوص معامله گرانی است که استراتژی معامله گری مشخصی داشته و در هر شرایط توانایی و زمان کافی برای تحلیل و گرفتن یک تصمیم متناسب با شرایط را دارند.

در تمام این استراتژی ها، تعیین زمان و نقطه ای که باید اقدام به سیو سود کنید، اهمیت زیادی دارد که استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال و توجه به تابلو سهم، در این زمینه بسیار می تواند کمک کننده باشد. همچنین همانطور که بارها گفته شد، میزان ریسک پذیری و افق سرمایه گذاری نیز بسیار اهمیت دارد. به طور کلی نمی توان استراتژی هیچ دو نفری را در بازار سهام شبیه هم دانست؛ چراکه تمایلات سرمایه گذاری هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.

 

نکات تکمیلی در مورد سیو سود

این مفهوم نکات بسیار زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • اگر سهمی دارید که رشد قیمتی بالایی داشته است، طمع نکنید و سیو سود را انجام دهید. بسیاری از معامله گران و سرمایه گذاران در مواقعی که شرایط بازار بسیار مثبت می باشد، دچار طمع می شوند. به عنوان مثال، سهم آن ها خیلی زودتر از پیش بینی آن ها رشد داشته و تارگت های آن ها را رد کرده است و فرد که انتظار چنین حرکت پر قدرتی از سهم را نداشته، به سهامداری ادامه می دهد. حتی بعضی اوقات نشانه های اصلاح یا ریزش در سهم رخ می دهد، اما فرد همچنان امیدوار به برگشت سهم بوده و فرصت های طلایی را برای سیو سود از دست می دهد.
  • اگر سهم شما رشد کرده و به تارگت های شما یا حتی فراتر از آن رسیده است، تابلوی سهم را هر روز چک کنید. زیر نظر گرفتن خرید و فروش های حقیقی و حقوقی، حجم معاملات، اردرهای خرید و فروش، قدرت خریدار و فروشنده و حجم های مشکوک، به خصوص در نقاط مقاومتی و سقف قیمت، بسیار حائز اهمیت می باشد.
  • حد ضرر نه تنها ابزاری برای جلوگیری از ضرر بیشتر می باشد، بلکه به عنوان ابزاری برای سیو سود نیز می تواند به کار رود. اگر سرمایه گذاری شما با سود همراه بوده و تارگت های شما را نیز رد کرده است و شما تصوری برای تارگت نهایی سهم ندارید، با پیشرفت قیمت سهم، حد ضرر خود را بالا بیاورید. این مورد را با ذکر یک مثال برای شما توضیح می دهیم. فرض کنید شما سهمی را در قیمت 2000 و با تارگت 3000 و حدضرر 1800 خریداری می کنید. سهم با قدرت به تارگت شما رسیده و آن را رد می کند و به عنوان مثال به 3200 رسیده است و شما نیز هنوز معامله ی خود را نبسته اید و یا بخشی از آن را بسته اید. در این حالت حد ضرر خود را بهتر است حداقل تا حوالی 3000 بالا بیاورید تا اگر قیمت سهم دچار افت قیمتی شد، در بدترین حالت معامله شما در تارگتی که در نظر داشتید بسته شود و حسرت از دست رفتن سود را نخورید.

جمع بندی

در این مقاله با مفهوم سیو سود و انواع استراتژی هایی که برای آن وجود دارد، آشنا شدیم. سیو سود به خصوص در بازارهای به شدت صعودی، اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه در این نوع بازارها سرمایه گذاران درست در سقف های قیمتی دچار احساس طمع شده و سیو سود نمی کنند. داشتن یک استراتژی سیو سود با تارگت های از پیش تعیین شده و البته عمل به آن، می تواند از سودهای سرمایه گذاران در برابر ریزش های احتمالی آینده جلوگیری کند.